top of page

İncir Reçeli Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kg olgun incir

  • 750-800 gram şeker (incirin tatlılığına göre ayarlanabilir)

  • Yarım limonun suyu

  • 1 su bardağı su

Yapılışı:

  1. İncirleri yıkayın, saplarını kesin ve dörde bölün ya da istediğiniz büyüklükte dilimleyin.

  2. Geniş bir tencereye veya derin bir kabın içine incirleri yerleştirin. Üzerine şekeri serpin ve incirlerle şekerin iyice karışmasını sağlayın.

  3. İncirlerin şekerle iyice karışması için bir süre bekletin (yaklaşık 1 saat kadar). Bu süre zarfında incirler suyunu salacak ve şekerle birleşerek reçel kıvamını oluşturacak.

  4. Tencereye suyu ve limon suyunu ekleyin. Orta ateşte karıştırmadan pişirmeye başlayın.

  5. Reçel kaynamaya başladığında ateşi kısın ve arada bir karıştırarak incirler yumuşayana ve reçel kıvamını alana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.

  6. Pişen reçeli ocaktan alın ve isteğe bağlı olarak blendırdan geçirebilirsiniz, böylece pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz. Ancak bazıları pürüzlü haliyle daha çok sevdiği için bu adımı atlayabilir.

  7. Sıcakken sterilize edilmiş kavanozlara doldurun. Üzerini sıkıca kapatın ve ters çevirerek soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra tekrar düz çevirin ve serin bir yerde saklayın.

Bu tarif, temel bir incir reçeli tarifidir. İsteğe göre tarife karanfil, tarçın gibi baharatlar eklenebilir veya limon kabuğu rendesi ile lezzetlendirilebilir.

Afiyet olsun!


3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Sütlü İncir Tatlısı

Sütlü incir tatlısı, lezzetli ve hafif bir tatlı alternatifidir. İşte sütlü incir tatlısı yapımı için bir tarif: Malzemeler: Kuru incir...

Cevizli İncir Dolması Tarifi

Cevizli incir dolması, geleneksel ve lezzetli bir Türk tatlısıdır. İşte en çok bilinen cevizli incir dolması tariflerinden biri:...

Comments


bottom of page